Vreme frumoasă astăzi în Maramureş

Vreme frumoasă astăzi în Maramureş

Vremea a fost în general frumoasă ieri în Maramureş. Cerul a fost variabil, temporar noros în cursul zilei, când cu totul izolat au căzut precipitaţii sub formă de ploaie care au avut şi caracter de aversă. Vântul a suflat slab, la moderat, însă a prezentat şi intensificări de până la 65 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 21 grade Celsius la Ocna Şugatag şi 26 grade Celsius în Baia Mare. În această dimineaţă a fost semnalată ceaţă în zonele joase.
          Astăzi vremea va rămâne frumoasă. Cerul va fi variabil. Izolat, în zona de munte vor cădea ploi sub formă de aversă care vor fi însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab, la moderat cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 26 grade Celsius, iar cele minime 10 grade şi 13 grade Celsius. La primele ore ale dimineţii termometrele arătau 13 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi 16 grade Celsius în Baia Mare.
          Meteorologii au prognozat pentru judeţul Maramureş că se va înregistra o creştere a regimului termic în zilele de 19 şi 20 iulie, când temperaturile vor ajunge până la valoarea de 32 grade Celsius. După data de 20 iulie temperatura aerului se va menţine la valori mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei, până în data de 22 iulie, cu temperaturi maxime de 29 grade Celsius. O scădere a valorilor termice se va produce pe data de 23 iulie, de până la 12 grade Celsius urmată de o nouă creştere până în data de 25 iulie, după care, până la sfârşitul lunii, variaţiile regimului termic vor fi nesemnificative, tendinţa fiind totuşi în uşoară scădere.
           Precipitaţiile sub formă de ploaie vor fi, până în data de 22 iulie, izolate, de scurtă durată şi slabe cantitativ, însă după aceea probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice pe arii extinse va creşte.
La finalul acestei luni vremea va redeveni călduroasă. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină, cu probabilitate până la data de 17 iulie. Pe arii restrânse, aversele pot fi importante cantitativ.
           Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost în uşoară scădere. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza  se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de acumulare al lacului este de 90%.
            La această oră termometrele indică: 17 grade Celsius la Seini, Tăuţii Măgherăuş, Şomcuta Mare şi Săcălăşeni;  16 grade Celsius la Ocna Şugatag; 15 grade Celsius în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei;13 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi Săpânţa; 14 grade Celsius la Ulmeni; 12 grade Celsius la Dragomireşti, Săliştea de Sus, Baia Sprie şi Băiuţ; 11 grade Celsius la Borşa, Vişeu de Sus, Moisei, Cavnic şi Groşii Ţibleşului. 
             Cea mai scăzută valoare de temperatură înregistrată a avut valoarea de 6 grade Celsius, la Vf. Iezer.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.