Vreme călduroasă astăzi în Maramureş

Vreme călduroasă astăzi în Maramureş

 Vremea a fost ieri caniculară în Maramureş, cu temperatura maximă de 40 grade Celsius în municipiul Baia Mare (cea mai ridicată temperatură din ultimii ani). Cerul a fost variabil şi a prezentat înnorări în cursul nopţii, când a plouat. Cantitatea de precipitaţii maxim înregistrată a fost de un litru  pe  metru pătrat în municipiul Baia Mare. Au mai căzut ploi slabe în zona limitrofă localităţilor Ulmeni, Cicârlău, Sălsig, Suciu de Jos, Copalnic şi Firiza. Indicele de confort termic a atins pragul de disconfort în municipiile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi oraşul Târgu Lăpuş. Vântul a suflat slab, la moderat cu intensificări izolate de până la 43 km/h, în Baia Mare.
       În primele ore ale dimineţii temperatura aerului indica 19 grade Celsius la Ocna Şugatag şi 21 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei.
         Pentru astăzi meteorologii au prognozat că vremea rămâne călduroasă. Cerul va prezenta înnorări temporare. Pe arii restrânse vor cădea ploi cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 34 grade Celsius, iar cele minime între 16 şi 19 grade Celsius. Indicele de confort termic va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 unităţi.
   Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost în uşoară scădere. Exploatarea lacului de acumulare Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 89%.
Valori ale temperaturii aerului înregistrate la această oră: 22 grade Celsius în Sighetu Marmaţiei; 21 grade Celsius în Baia Mare, Seini, Tăuţii Măgherăuş, Şomcuta Mare, Săcălăşeni  şi Ocna Şugatag; 20 grade Celsius la Borşa, Săliştea de Sus, Dragomireşti, Săcel, Moisei şi Baia Sprie;  19 grade Celsius la Târgu Lăpuş, Băiuţ, Groşii Ţibleşului, Cavnic,  Săpânţa şi Ulmeni şi 18 grade Celsius la Vişeu de Sus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.