Vreme caldă astăzi în Maramureş

Vreme caldă astăzi în Maramureş

Vremea a fost ieri în general instabilă. Cerul a fost variabil, cu înnorări mai accentuate în cursul zilei, când pe arii extinse au căzut precipitaţii care au avut şi caracter de aversă. Acestea au fost însoţite şi de descărcări electrice.Vântul a suflat slab, la moderat.  Precipitaţii mai însemnate cantitativ au fost înregistrate în Lăpuşel, Strâmtura, Ruscova, Bistra, Poieni-Luhei, Mara, Fereşti, Ulmeni, Cicârlău, Sălsig, Baia Sprie, Cavnic, Suciu de Jos, Răzoare, Copalnic şi Buşag. Nu au fost semnalate producerea unor situaţii de urgenţă. Vântul a suflat în general slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 24 grade Celsius la Ocna Şugatag şi 26 grade Celsius în Baia Mare.
        Pentru astăzi, meteorologii au prognozat că vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil. Izolat, îndeosebi în zona de munte, vor cădea precipitaţii care vor avea şi caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab, la moderat, dar va prezenta unele intensificări în zona montanp înaltă.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 30 grade Celsius, iar cele minime între 15 şi 18 grade Celsius.
      La primele ore ale dimineţii, temperatura aerului a fost cuprinsă între arăta 13 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi 15 grade Celsius în Baia Mare.
      Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza  se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de acumulare al lacului este de 90%.
       În weekend vremea se va menţine tot călduroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 28 şi 33 grade Celsius, iar cele minime între 13 şi 17 grade Celsius. Cerul va fi variabil.  În zona de munte sunt posibile, în cursul după-amiezelor şi seara ploi care vor avea caracter de aversă, însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului şi descărcări electrice.
          La ora 9.00, termometrele arătau următoarele valori: 20 grade Celsius la Tăuţii Măgherăuş, Şomcuta, Seini, Săpânţa şi Săcălăşeni; 19 grade Celsius în Baia Mare şi Baia Sprie; 18 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Ocna Şugatag; 17 grade Celsius la Borşa, Dragomireşti, Săliştea de Sus, Moisei şi Băiuţ; 16 grade Celsius la Vişeu de Sus, Cavnic şi Groşii Ţibleşului; 14 grade Celsius la Târgu Lăpuş.         
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.