VLAD DURUȘ (USR Maramureș): “Lăcomia PSD-ALDE, bir mascat pentru români”

Măsurile pe care Guvernul le va impune pe linia taxării, adoptate în prag de Crăciun prin ordonanță de urgență și „clocite” de tandemul Eugen Orlando Teodorovici – Darius Vâlcov, vor lovi în populație și economie. Primele efecte s-au văzut pe bursă, care a închis pe minus trei zile la rând. Prezentate în termeni prietenoși gen „taxa pe lăcomie”, „plafonarea prețului la gaze” sau „taxa pe internet”, intențiile PSD-ALDE sunt, în fapt, biruri mascate pe buzunarul românului.

„Nu este <taxa pe lăcomie>, este taxa lăcomiei Guvernului, care, după ce au explodat cheltuielile statului, vin și ne pun pe noi să acoperim găurile. Vorbim de o taxă percepută băncilor, care se va răsfrânge în nivelul dobânzilor la depozite și credite. Vom avea dobânzi mai mici la banii economisiți, dar ne vom împrumuta mai scump. Vor fi loviți cetățenii și mediul economic. Plafonarea prețului gazelor înseamnă oprirea imediată a tuturor investițiilor în extracția de gaze. Vor beneficia cei de la care importăm gaze. Vom avea gaze ieftine pe hârtie. În practică nu vom avea nimic ieftin. Cât privește taxa pe cifra de afaceri, ea lovește în mediul economic, cu repercusiuni asupra angajaților”, a declarat deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș.

Măsurile, exact cum ne-a obișnuit guvernul PSD-ALDE, nu asigură o predictibilitate fiscală, absolut necesară pentru orice firmă serioasă. Investitorii fug de astfel de piețe. Există un risc crescut ca aceștia să aleagă să investească în state din jurul României, stabile din punct de vedere al legislației! 

Biroul de presă – Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.