VLAD DURUȘ (USR): ”De grija dosarelor lui Dragnea și Tăriceanu, PSD se substituie Parlamentului, încălcând Constituția”

PSD se grăbește să dea o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului penal și de procedură penală. Subiectul este unul toxic, o mare parte dintre prevederile pe care alianța PSD-ALDE ar dori să le cuprindă în OUG au fost contestate în Raportul Comisiei de la Veneția, iar prin MCV s-a cerut renunțarea la modificări.

Cele mai importante prevederi, care s-ar putea regăsi în Ordonanța anunțată deja de premierul Dăncilă, sunt legate de termenul de denunțare a dării de mită și traficului de influență, care se reduce la 1 an, modificarea termenelor de prescripție, prin scurtarea drastică a acestora, sau prevederi legate de pedepsele accesorii ori interdicția privind dezvăluirea unor informații din dosarele penale. PSD-ALDE nu vor sa țină cont de o decizie a Curții Constituționale, Decizia 1431/2010, care stabilește că în condițiile în care un proiect de lege se află în proces de legiferare, așa cum se află azi Codul penal și de procedură penală, este neconstituțional ca Guvernul să se substituie Parlamentului. În consecință, emiterea Ordonanței ar face-o neconstituțională.

Legile justiției se fac în birourile din Kiseleff și pentru oameni din Kiseleff. PSD se substituie Parlamentului și legiferează după cum vrea Dragnea. Termenele de prescripție trebuie reduse pentru ca anumite dosare să fie închise. Modificarea Codurilor nu este o urgență ca să se impună emiterea unei Ordonanțe. Legea de modificare a Codului penal trebuie discutată în Parlament, iar modificările trebuie să țină cont de recomandările făcute de forurile europene. Scăparea lui Dragnea și Tăriceanu de condamnări și dosare, nu este o prioritate a României, doar a PSD. Când PSD și ALDE își vor pune în practică dorința, România va privi ușa care se va închide în spatele Bulgariei după ce aceasta va fi admisă în Schengen. Pentru închiderea dosarelor de corupție ale baronilor PSD-ALDE va plăti o țară întreagă”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, membru în comisia juridică a Camerei Deputaților.

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.