Vizită de lucru în comunitatea de romi din Calea Mireşului – Şomcuta Mare

Marți, 10 octombrie, a avut loc o întâlnire de lucru organizată de conducerea Liceului Teoretic Ioan Buteanu Şomcuta Mare, la solicitarea Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş.

La întâlnire au participat: Cristina Moldovan – inspectorul care se ocupă cu incluziunea minorităţii rome din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Manoela Bindiu – director Filiala Judeţeană Crucea Roşie Maramureş, Alina Talpoş – directorul unităţii şcolare, mediatorul şcolar şi părinţii elevilor care frecventează Şcoala Gimnazială nr. 2 din cadrul comunităţii de romi.

Filiala Judeţeană Crucea Roşie Maramureş va derula, în perioada următoare, un curs de prim ajutor pentru elevii de etnie romă care aparţin ciclului gimnazial şi un curs de educaţie sanitară pentru elevii din clasele primare, în scopul asigurării siguranței și protejării vieții în școală.

S-au purtat discuţii cu părinţii şi vizavi de frecvenţa şcolară a elevilor şi au fost informaţi cu privire la derularea celor 2 cursuri în cadrul şcolii.

Aceste activităţi vor fi derulate ca urmare a vizitei efectuate în teren a inspectorului care se ocupă cu incluziunea minorităţii rome din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş şi a identificării problemelor cu care se confruntă fiecare comunitate în parte.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.