Vizibilitate redusă în Pasul Prislop!

Vizibilitate redusă în Pasul Prislop!

Atenţie şoferi! La această oră, vizibilitatea în trafic este redusă sub 100 de metri pe DN18, în Pasul Prislop (între km 140 şi km 180).Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi cu zăpadă frământată pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, trebuie păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune 
                           Vremea a fost rece. Cerul a fost variabil, însă mai mult noros seara şi noaptea trecută. A nins pe arii relativ extinse începând de aseară şi pe parcursul nopţii. Stratul de zăpadă proaspăt depus are grosimea de până la 7 cm.  Cantitatea maximă de apă rezultată în urma precipitaţiilor a fost de 2 l/mp, în Baia Mare. Vântul a suflat slab, la moderat. Stratul de zăpadă măsura, aseară, până la 49 cm la Firiza. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -2 grad Celsius şi 1 grad Celsius.
                      Circulaţia rutieră este asigurată şi se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ.
                      A nins pe toate sectoarele de drumuri naţionale. Conducătorii auto care se deplasează pe drumurile naţionale  întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe carosabilul DN1C, E58; DN18 în Pasul Gutâi, DN18 şi DN19 la Sighetu Marmaţiei şi pe DN18B. Pe carosabilul DN18 la Petrova, Vişeu de Sus şi Borşa, respectiv pe DN17C există zăpadă frământată cu grosimea de până la 2 cm. Vântul suflă slab.  Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin, pe timp de iarnă, sectoarele de drumuri naţionale au acţionat cu 29 utilaje, cu lamă, pentru îndepărtarea şi curăţarea zăpezii şi au împrăştiat 207 tone de material antiderapant.
                       A nins noaptea trecută şi în această dimineaţă în zona limitrofă localităţilor Cavnic, Budeşti, Ocna Şugatag, Călineşti, Văleni şi  Bârsana. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea DJ184, DJ109F şi DJ185 au acţionat şi răspândit 28 tone de material antiderapant pentru combaterea. Majoritatea sectoarelor celor trei drumuri judeţene sunt acoperite cu un strat de zăpadă frământată ce măsoară până la 1 cm, dar care alternează şi cu porţiuni de carosabil umed.
                       Precipitaţii sub formă de ninsoare au căzut şi pe celelalte sectoare de drumuri judeţene. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea acestora au acţionat cu 21 utilaje, cu lamă, pentru curăţarea părţii carosabile de zăpada depusă. Au  fost utilizate 45 tone de material antiderapant. Circulaţia rutieră pe aceste sectoare este asigurată şi se desfăşoară în condiţii de iarnă. Carosabilul majorităţii sectoarelor de drumuri judeţene este  curat şi umed. Pe sectoarele de drumuri din zona de munte se găseşte depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm.
                        Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.     
                                      Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii: -11 grade Celsius la Iezer; -9 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi Copalnic; -8 grade Celsius  la Fereşti şi Cavnic; -7 grade Celsius în Pasul Gutâi şi Petrova; – 5 grade Celsius în Baia Mare, Borşa, Vişeu de Sus, Leordina şi Dragomireşti; -4 grade Celsius  Ocna Şugatag, Sighetu Marmaţiei, Călineşti, Văleni, Bârsana, Ardusat, Seini şi Săpânţa; -3 grade Celsius în Sighetu Marmaţiei.                    
                    Vremea va fi astăzi apropiată de nivelul termic al acestei perioade.  Cerul va fi variabil,   temporar noros ziua, când local va mai ninge. Vântul va sufla în general slab, la moderat cu intensificări  temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad Celsius  şi  5 grade Celsius, iar cele minime între -8 grade Celsius şi -4 grade Celsius. Izolat, în zonele joase,  se va semnala ceaţă.  Termometrele indică: -12 grade Celsius la Iezer; -7 grade Celsius la Târgu Lăpuş, Ocna Şugatag şi Cavnic; -6 grade Celsius la , Petrova şi Copalnic;-5 grade Celsius  la Borşa, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Leordina, Dragomireşti şi Fereşti; -4 grade Celsius în Baia Mare la Călineşti, Văleni, Bârsana, Ardusat, Seini şi Săpânţa. Indicele de răcire are următoarele valori: -26 unităţi la Iezer; -7 unităţi la Ocna Şugatag; -6 unităţi la Târgu Lăpuş; -5 unităţi la Sighetu Marmaţiei şi -4 unităţi în Baia Mare.
                    Cursa aeriană de pasageri a decolat, în această dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare, fără întârziere. Angajaţii aeroportului au efectuat lucrări de degivrare (dezgheţare) a aparatului de zbor. Pista aeroportului a fost curăţată. Vizibilitatea este bună în zonă. Temperatura aerului indică valoarea de -3 grade Celsius. Ninge slab. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.