Vizibilitate redusa de ninsoare viscolita, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop

Vremea a fost calda pentru aceasta perioada a anului. Cerul a fost variabil, temporar noros la inceputul intervalului, dar si in partea a doua a noptii. Local au cazut ploi slabe, iar la munte au predominat ninsorile. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 5.2 l/mp, la Cavnic. Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari temporare in cursul zilei de pana la 58 km/h, in Baia Mare, iar in zona montana inalta de pana la 65 km/h, la Vf. Iezer, unde a spulberat zapada. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre -2 grade la Ocna Sugatag si 0 grade in Baia Mare. In zona montana inalta s-a semnalat ceata.
Grosimea stratului de zapada, prezent in zona montana, masura pana la 75 cm la Cavnic.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre 1 grad la Targu Lapus si 5 grade in Baia Mare.
Precipitatii sub forma de ninsoare au cazut in zonele de deal si de munte (strat de zapada in afara partii carosabile pana la 30 cm). Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed in zonele de deal. Pe DN18, in Pasul Gutai sunt tronsoane acoperite de gheata, datorita temperaturilor scazute. Spre varf, izolat, este semnalata ceata. Se intervine cu patru utilaje care imprastie sare. Ninge abundent acum în Pasul Prislop, vizibilitatea este redusa de ninsoarea viscolita, sub 100 de metri, intre km 165 si km 180. Se intervine pe acest sector de drum cu trei utilaje cu lama si material antiderapant. Ninge pe DN18 si in Pasul Gutai, iar precipitatii sub forma de lapovita cad pe DN 18 la Petrova si Viseu de Sus, respectiv DN17C. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri nationale. Strat de zapada framantata se gaseste pe anumite sectoare de drum in Pasul Gutai si Pasul Prislop, cu grosimea cuprinsa pana la 1 cm. Nu sunt semnalate blocaje in trafic.
Pana la aceasta ora s-a actionat pe sectoarele de drumuri nationale cu 14 utilaje si s-au imprastiat 24,5 tone sare.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa au fost in crestere. Nu au fost inregistrate probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara 84 cm la Cavnic, 71 cm in Pasul Gutai, 50 cm la Baiut, 41 cm la Firiza, 39 cm la Vf. Iezer, 19 cm in Poiana Borsa, 4 cm la Targu Lapus.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 0 grade la Targu Lapus, Cavnic si Borsa, 1 grad la Sighetu Marmatiei, 2 grade la Ocna Sugatag si Baia Mare.
Conditiile meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolita) au condus la defectiuni in sistemul de alimentare cu energie electrica in localitatile Moisei si Sacel. Echipe de interventie de la Electrica actioneaza in teren pentru remedierea problemelor
Vremea va fi mai astazi calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros in prima parte a zilei cand, pe arii restranse, vor mai cadea precipitatii slabe predominant sub forma de ploaie, iar la munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat cu unele intensificari, indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 10 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat, noaptea si dimineata, vor fi conditii de ceata.
Maine, 7 martie a.c., prognoza meteorological prevbede ca vremea va fi deosebit de calda. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari locale, indeosebi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 17 grade, iar cele minime intre 2 si 6 grade. Izolat, dimineata, in zonele joase vor fi conditii de ceata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.