Vizibilitate redusă de ceaţă şi ninsoare în Pasul Prislop!

Vizibilitate redusă de ceaţă şi ninsoare în Pasul Prislop!

Atenţie şoferi!La această oră este semnalată ceaţă şi ninsoare pe  DN18, în Pasul Prislop, (între km165 şi km 175).   Vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.  Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă.

Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă de ceaţă şi ninsoarea, dar şi cu zăpadă frământată pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, trebuie păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Vremea fost rece. Cerul a fost mai mult noros şi pe arii extinse au căzut precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi ploaie în cursul nopţii. Cantitatea maximă de precipitaţii 10 l/mp la Firiza. Vântul a suflat slab, la moderat. La munte a prezentat intensificări de până la 65 km/h, viscolind ninsoarea. La munte a fost prezentă ceaţa care a fost asociată cu depunere de chiciură. Stratul de zăpadă măsura, ieri, 52 cm la Firiza. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -2 grade Celsius şi 0 grade Celsius.  Zăpadă frământată depusă pe carosabil şi care măsoară până la 1 cm, întâlnesc conducătorii autovehiculelor care se deplasează în Pasul Gutâi (între km 3 şi km 15); pe DN19 (îmtre km 191 şi km 200); pe DN17C, Dealul Ştefăniţei şi pe DN18B, Baia Mare-Copalnic. Pe DN18, în Pasul Gutâi (între km 15 şi km 42); pe DN18 la Petrova, Vişeu de Sus şi  întregul sector al DN18 la Borşa şi în Pasul Prislop stratul de zăpadă frământată existent pe carosabil măsoară până la 2 cm. Carosabilul DN1C şi E 58 este curat, dar umed. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor pe timp de iarnă au acţionat cu 20 autoutilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 111 tone de material antiderapant, inclusiv pentru a preveni formarea poleiului. Ninge acum pe toate sectoarele de drumuri naţionale din judeţ.
 Echipaje ale poliţiei rutiere fluidizează circulaţia în Pasul Gutii.Ninge în Pasul Gutâi, iar zăpada este apoasă şi se depune pe ramurile deja încărcate cu zăpadă ale copacilor situaţi pe marginea drumului. Pentru a preveni prăbuşirea acestora, sub greutatea zăpezii apoase, angajaţi ai districtului de drumuri din zonă scutură crengile copacilor care se întind peste drumul judeţean de zăpadă. Pentru a facilita această intervenţie s-a solicitat prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în zonă. Autovehiculele de tonaj
                        Pe carosabilul DJ184, DJ109F şi DJ 185 se găseşte zăpadă frământată care măsoară până la 2 cm.  S-a intervenit şi acţionat  cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe  carosabil, dar şi pentru lărgirea celor două  drumuri şi a permite desfăşurarea traficului rutier, având în vedere că sunt condiţii meteorologice favorabile pentru practicarea sporturilor de iarnă. Carosabilul DJ185, Călineşti-Bârsana este curat, dar umed. Angajaţii au intervenit cu material antiderapant pentru combaterea acestuia. Au fost răspândite pe cele trei drumuri judeţene 80 tone de material antiderapant.  Ninge acum la Bârsana, Călineşti, Cavnic, Bârsana. Zăpada este apoasă.
                    A nins noaptea trecută  pe  celelalte sectoare de drumuri judeţene. Angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au intervenit cu 38 utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii  depuse pe carosabil  şi au fost utilizate 592 tone de material antiderapant. De asemenea, s-a intervenit pentru prevenirea şi combaterea poleiului. La această oră, sunt sectoare de druum judeţean cu carosabil umed, dar şi sectoare cu zăpada frământată, ce are grosimea cuprinsă între 2-4 cm.
                     Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.      

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.