Vizibilitate redusă de ceaţă în zona limitrofă localităţii Ocna Şugatag!

Vizibilitate redusă de ceaţă în zona limitrofă localităţii Ocna Şugatag!

Atenţie şoferi!La această oră este semnalată ceaţă în zona limitrofă localităţii Ocna Şugatag. Vizibilitatea este redusă în trafic sub 50 de metri. 

                   . A nins pe arii extinse, îndeosebi în cursul zilei. Cantitatea maximă de precipitaţii 5 l/mp la Săcel. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă de până la 58 km/h, la Iezer. Vântul a prezentat intensificări locale şi în zonele de deal, spulberând zăpada. Stratul de zăpadă măsura, aseară, 56 cm la Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -5 grade Celsius şi -2 grade Celsius. 
                         Zăpadă frământată depusă pe carosabil şi care măsoară până la 1 cm, întâlnesc conducătorii autovehiculelor care se deplasează pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: întreg sectorul DN18 al Pasului Gutâi; la Petrova şi Vişeu de Sus pe întreg sectorul DN18,  pe DN17C, Dealul Ştefăniţei. Carosabilul DN18, la Borşa şi în Pasul Prislop este acoperit de un strat de zăpadă frământată până la 2 cm. Carosabilul DN1C; E58 şi cel al DN18B Baia Mare-Târgu Lăpuş este curat, dar umed. Carosabilul DN18 şi DN19 la Sighetu Marmaţiei este parţial umed.  Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor pe timp de iarnă au acţionat cu 23 autoutilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 192 tone de material antiderapant. Cerul este senin în Pasul Gutâi, la Vişeu de Sus şi Borşa şi acoperit în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Petrova şi Copalnic.                          
                        A nins ieri în zona montană a oraşului Cavnic,  Angajaţii societăţii care întreţine pe perioada de iarnă cele trei drumuri judeţene au acţionat cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe  carosabil, respectiv lărgirea  pe tronsoanele montane, la pârtiile de schi şi până în oraşul Cavnic. Temperaturile scăzute şi curenţii de aer rece au favorizat formarea poleiului. S-a acţionat inclusiv manual pe DJ185, Dealul Vălenilor cu material antiderapant, pentru combaterea poleiului.  Au fost răspândite 45 tone de material antiderapant.Pe carosabilul celor trei drumuri judeţene (DJ194; DJ109F şi DJ185) se găseşte depus un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. 
                    A nins în cursul zilei şi pe celelalte sectoare de drumuri judeţene. Stratul de zăapdă prospăt depus măsura 3 şi 15 cm . Angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au intervenit cu 35 utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii  frământate depuse pe carosabil  şi au fost utilizate 495 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Pe  sectoarele de drumuri judeţene, carosabilul alternează de la sectoare curate, la sectoare pe care se găseşte zăpadă frământată cu grosimea cuprinsă între 1-2 cm. 
                     Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.        
                                      Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii:  -20 grade Celsius la Iezer; -18 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi Copalnic; -15 grade Celsius la Borşa; -14 grade Celsius la Cavnic; -13 grade Celsius la Vişeu de Sus şi Petrova; -10 grade Celsius în Pasul Gutâi, Ocna Şugatag, Călineşti, Văleni, Fereşti, Leordina, Dragomireşti; -9 grade Celsius în  Baia Mare; -7 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei.
                    Vremea se va menţine rece şi  astăzi. Cerul va fi variabil, însă va prezenta şi înnorări. Local, îndeosebi în ziua va ninge. Noaptea, pe arii restrânse vor fi semnalate ninsori slabe. Vântul va sufla slab, la moderat, dar în zona  montană înaltă va prezenta intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade Celsius  şi  -1 grad Celsius, iar cele minime între -8 grade Celsius şi -5 grade Celsius, izolat mai coborâte în depresiuni şi zonele de vale. Termometrele indică acum: -20 grade Celsius la Iezer; -14 grade Celsius la  Borşa în Pasul Gutâi şi la Cavnic; -13 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi Copalnic; -12 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Petrova şi Vişeu de Sus; -11 grade Celsius în Baia Mare şi la Ocna Şugatag; -10 grade Celsius la Fereşti, Leordina,  Călineşti, Văleni şi Ardusat.                   
                 Hidrologii apreciază că, în următoarele 24 de ore, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor fi uşor variabile. Stratul de zăpadă existent măsoară: 61 cm la Baraj Runcu; 56 cm la Iezer;  54 cm la Cavnic; 50 cm la Luhei; 48 cm la  Moisei;  41 cm în Baia Borşa;  39 cm pe Valea Vaserului; 37 cm la Firiza; 35 cm la Şuior, Izvoare şi Poienile de Sub Munte; 32 cm la Ruscova;  31 cm la Blidari;  30 cm în Poiana Borşa şi la Bistra; 28 cm la Săcel; 27 cm la Leordina;  23 cm la Dragomireşti; 20 cm la Copalnic şi  Răzoare; 18 cm la Sighetu Marmaţiei; 17 cm la Suciu de Jos; 16 cm Târgu Lăpuş şi Vadu Izei; 15 cm la Şieu şi Vadu Izei;  14 cm în Baia Mare; 9 cm la Strâmtura;  6 cm la Ocna Şugatag; 5 cm la Sălsig; 4 cm la Mara; 3 cm la Bicaz şi Ulmeni. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.