Vizibilitate redusa de ceata in Pasul Prislop

Vremea a fost calda. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse s-au semnalat precipitatii, in cursul zilei sub forma de ploaie, iar in cursul noptii si sub forma de lapovita si ninsoare. La munte precipitatiile au fost predominant sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 10.0 l/mp la Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 65 km/h, la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 5 grade la Ocna Sugatag si 7 grade la Sighetu Marmatiei. 
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre 0 grade la Ocna Sugatag, Borsa, Viseu de Sus si 3 grade in Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -3 grade.
Stratul de zapada masura, aseara, pana la 81 cm, la Cavnic.
Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Cerul este acoperit. Ninge pe sectoarele de drumuri nationale din zona de munte. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Zapada framantata cu grosimea de pana la 2 cm se gaseste depusa pe DN18, in Pasul Gutai (intre km 18 si km 32), respectiv pana la 1 cm pe Dealul Hera (intre km 84 si km 110), Dealul Stefanitei si Pasul Prislop (intre km 160 si km 180). Vantul prezinta intensificari de pana la 40 km/h pe DN17C, Dealul Stefanitei. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 18 utilaje si au imprastiat 111,5 tone material antiderapant.
Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.
Nivelurile și debitele cursurilor de apa din judet au fost in usoara crestere. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. 
Stratul de zapada masoara: 83 cm la Cavnic, 64 cm la Baiut, 62 cm in Pasul Gutai, 59 cm la Firiza, 30 cm la Luhei, 28 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer, 22 cm la Coroieni si in Baia Borsa, 17 cm in Poiana Borsa, 14 cm pe Valea Vaserului, 11 cm la Targu Lapus, 10 cm la Razoare.
Valori ale temperaturii aerului acum: 0 grade la Cavnic, Ocna Sugatag, Borsa si Viseu de Sus, 1 grad la Targu Lapus si Sighetu Marmatiei, 3 grade in Baia Mare.
Vremea se va raci astazi in judet. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, mai ales ziua, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Izolat la munte cantitatile de apa vor depasi 10 l/mp. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari locale cu rafale de 45-50 km/h iar pe crestele montane va fi tare (80-90 km/h), viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade iar cele minime intre -7 si -4 grade.
Maine, 13 februarie a.c., vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restranse, indeosebi in zona de munte, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi pe crestele inalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -8 si -4 grade.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.