Vitrină de carte la 85 de ani de la nașterea preotului și publicistului maramureșean Viorel Thira

„Pr. Viorel Thira – o viaţă sub acoperişul de azur al sufletului românesc de totdeauna” – 85 de ani de la nașterea preotului și publicistului maramureșean Viorel Thira. O vitrină de carte realizată la Sala de lectură carte curentă a Bibliotecii Județene din Baia Mare.

Viorel Thira s-a născut la 21 noiembrie 1936 în satul Inău (Tg. Lăpuş) din părinţi ţărani, Teodor şi Susana. Şcoala primară a făcut-o în satul natal, Gimnaziul la Tg. Lăpuş, Şcoala Normală de învăţători la Gherla, apoi Facultatea de Teologie la Sibiu, pe care a absolvit-o în anul 1958. A fost preot în localităţile Mărişel, Sângeorz-Băi, Sighetu Marmaţiei – Iapa, Baia Mare – Catedrală şi Casa Tineretului.

A publicat un număr mare de articole şi studii în reviste şi volume: „Pro Unione”, „Ortodoxia maramureşeană”, „Graiul Bisericii noastre”, „Graiul Maramureşului”, „Astra maramureşeană”, „Nord Literar”, „Familia Română”, „Vatra” (Tg. Mureş), „Acta Musei Porolissensis” (Zalău), „Acta Musei Maramoresiensis” (Sighetu Marmaţiei), „Maramureş – vatră de istorie milenară” (Cluj-Napoca) etc.

Informații și foto: Biblioteca Județeană

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.