Vitrină de carte în memoria lui Edgar Papu

O vitrină de carte a fost amenajată la Biblioteca Județeană în memoria lui Edgar Papu, la 30 de ani de la moartea acestuia.

Edgar Papu a fost eseist, profesor universitar, istoric al artelor și al culturii și traducător. A urmat studiile la Liceul Sf. Sava, apoi la Facultatea de Litere și Filosofie a Universității din București, pe care a absolvit-o în 1932. În 1943 și-a susținut doctoratul la București, cu teza „Fragmentul în artă” (Formele deschise în artă); Tudor Vianu fiind îndrumătorul său. În perioada 1936-1943 a fost profesor secundar de germană, italiană, latină și română la Bucureșți și Iași. Între 1953-1961 a revenit la Facultatea de Litere și Filosofie în calitate de lector doctor, la catedrele de estetică și de literatură universală, catedre conduse de Tudor Vianu. Acuzat de înaltă trădare, la 15 decembrie 1961 a fost arestat și condamnat la 8 ani de închisoare și confiscarea averii.

A tradus din Cervantes, F. Garcia Lorca, Ramon Del Valle-Inclan. Eminent profesor, erudit orientat în toate domeniile gândirii și artei, Papu e o figură de primă mărime a literelor românești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.