Vitreum | Hipermetropia: cauze, simptome și opțiuni de corecție

Hipermetropia este o afecțiune oftalmologică în care imaginea obiectelor apropiate nu se formează corect pe retină. Aceasta se datorează faptului că corneea ochiului afectat (stratul frontal al ochiului) are o curbare incorectă.

Mai pe înțeles, în cazul hipermetropiei, imaginea obiectelor apropiate este focalizată în spatele retinei, ceea ce face ca obiectele apropiate să apară neclare și dificil de văzut. Cu toate acestea, obiectele aflate la distanță pot fi văzute mai bine și mai clar.

Hipermetropia poate afecta o gamă largă de vârste, dar devine mai obișnuită pe măsură ce înaintăm în vârstă. Este o afecțiune comună a vederii și poate fi corectată cu ochelari, lentile de contact, chirurgie refractivă sau implant de cristalin. Este important să consultați un medic specialist oftalmolog pentru a determina gradul de hipermetropie și pentru a primi cea mai potrivită opțiune de corecție.

Cele mai comune simptome ale hipermetropie sunt:

– vedere neclară la apropiere,

– dureri de cap sau oboseală oculară,

– dificultate la citit.

Cu tehnologiile și tratamentele avansate disponibile astăzi, hipermetropia poate fi gestionată și corectată eficient. Vizitele regulate la oftalmolog, îngrijirea adecvată a ochilor și opțiunile de tratament precum ochelarii, lentilele de contact și procedurile chirurgicale oferă soluții personalizate pentru fiecare pacient.

Pentru mai multe informații și tratament apelați la Clinica Vitreum din Baia Mare, pe strada Progresului nr. 56 sau la telefon 0740231559.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.