Vitreum | Exerciții dezambliopizare – soluția revoluționară pentru tratamentul ambliopiei

Exercițiile de dezambliopizare sunt un tratament inovator și eficient în cazul tratării ambliopiei la copii. Asemănându-se cu jocurile pe calculator , acestea sunt și un mod prietenos de a trata această afecțiune oculară în rândul celor mici.

 Exercițiile de dezambliopizare utilizează sistemul pentru terapia vederii VTS și SVI. Acesta este un sistem complex care însumează o serie de exerciții pe computer cu scopul creșterii vederii la unul sau ambii ochi, pentru aprofundarea stereopsisului, menținerea vederii binoculare, focalizarea clară a imaginii și întărirea convergenței ochilor.

Ambliopia cunoscută și sub numele de ochi leneș, este o afecțiune din copilărie care apare atunci când vederea unui ochi nu se dezvoltă corespunzător. Este cea mai frecventă boală oculară la copii care apare la aproximativ 1 din 50 de copii, datorită anulării informațiilor vizuale transmise între ochi și creier. Rareori, ochiul leneș afectează ambii ochi. Acestă afecțiune nu este una congenitală, ci una dobândită, care se instalează în primele luni de viață dacă există factori care să favorizeze apariția acesteia.

Diagnosticul și tratamentul precoce pot ajuta la prevenirea problemelor pe termen lung ale vederii copilului.

Programări la telefon 0740 231 559 au online https://vitreum.ro/programare-online/

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.