Vital desfăşoară acţiuni de curăţare a sistemului de canalizare

Acțiune de curățare și spălare a sistemului de canalizare în cartierele Vasile Alecsandri, Orașul Vechi și Valea Roșie din municipiul Baia Mare. În majoritatea cazurilor, curățarea se efectuează manual, în timp ce spălarea se realizează cu autospeciala din dotarea societații VITAL. Deşi pare greu de crezut, în timp, la nivelul sistemului de canalizare, în special pe reţelele cu diametre mari, echipele de intervenţie au descoperit, aruncate, de la resturi menajere la bucăţi de materiale plastice şi componente metalice destul de mari.

În fiecare săptămână, echipe de lucrători din cadrul secţiei canal ai societăţii VITAL S.A. desfăşoară un amplu program de curăţare şi verificare a sistemului de canalizare, denumit “ Program anual de revizii tehnice, reparații curente și spălări de rețele de canalizare aferente municipiului Baia Mare și pe zonele limitrofe 2018”. Acțiunile de acest gen debutează la început de an, după un program bine stabilit, când echipele societății noastre verifică şi, unde este necesar, intervin în curăţarea şi spălarea sistemului de canalizare.

În săptămâna 26 – 29 noiembrie se efectuează lucrări de revizii tehnice, curățare și spălare a gurilor de scurgere și a rețelelor de canalizare în cartierele Vasile Alecsandri, Orașul Vechi și Valea Roșie. În cele mai multe situaţii sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale, sunt blocate/obturate cu diverse resturi de la materialele de construcţii, materiale plastice și încălțăminte. Însă, cel mai mare duşman al canalizării sunt cârpele, vata medicinală şi produsele de igienă intimă. Fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând depunerile. Toate acestea împiedică scurgerea apelor şi, implicit, sunt responsabile de nefuncţionarea sistemelor la capacitate maximă. În aceste condiţii, zonele unde cetăţenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi riscă să fie inundate chiar şi la cea mai mică aversă de ploaie.

Societatea Vital reaminteşte că sănătatea noastră și a copiilor noștri poate fi pusă în pericol prin aceste obturări ale sistemului de canalizare, care pot deveni focare de infecții. Mai mult, în condiții de ploaie aceste depuneri îngreunează preluarea și transportul apelor pluviale care duce la inundarea carosabilului. În această perioadă, echipele de intervenţie ale S.C. VITAL S.A. vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situaţii, în special acolo unde au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.