Vital | Cartierul Băița din Tăuții Măgherăuș rămâne fără apă

Din cauza viiturilor puternice formate în urma ploilor torenţiale din noaptea trecută calitatea apei brute din sursa ce alimentează cartierul Băița, oraș Tăuții Măgherăuș, a fost semnificativ afectată, fiind înregistrate depășiri ale parametrilor care nu permit tratarea apei conform normelor sanitare. Mai mult, acestea au condus și la colmatarea captării apei.

În aceste condiţii, operatorul S.C. Vital S.A. anunţă că nu mai este posibilă asigurarea încadrării pentru parametrul de turbiditate, conform cerințelor Legii 458/2002, forma consolidată în 2017. Acest fapt generează imposibilitatea tratării apei la Stație, societatea fiind nevoiți să sisteze furnizarea apei către consumatorii din cartierul Băița. Vital S.A. menționează că, de fiecare data când frontul de captare este colmatat se văd nevoiți să oprească Stația de Tratare și să efectueze lucrări de spălare a bazinelor de decantare, a filtrelor și a bazinului de stocare.

Vital S.A. a mobilizat toate resursele materiale și umane și fac tot ce le stă în putință să limiteze intervalul de timp, în care apa distribuită nu se va încadra în parametri.

S.C. VITAL S.A. își cere scuze consumatorilor afectați de această măsură apărută independent de voința lor, iar furnizarea apei va fi reluată imediat ce turbiditatea la sursă va scădea la un nivel ce va permite tratarea apei.

Relații suplimentare pot fi obținute la dispeceratul societății, tel. 0262/215150, 1, 2 și 0362/401052, 3, 0372/752661.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.