VIDEO | ”Vis de iarnă în satul maramureșean” – atelierul copiilor

Festivalul ”Cum e datina străbună” a debutat astăzi cu atelierul de creație ”Vis de iarnă în satul maramureșean”. La concursul care s-a desfășurat la Grădinița cu program prelungit nr. 9 din Sighetu Marmației au participat copii de la mai multe grădinițe din oraș dar și din localitățile limitrofe.

În fiecare an zeci de preșcolari participă la atelierul de creație din cadrul festivalului ”Cum e datina străbună” realizând lucrări aparte.

”Avem o bucurie imensă pentru că întotdeauna copiii înfrumusețează viața noastră, a tuturor, mai ales acum în cadrul atelierului de creație numit sugestiv Vis de iarnă care se află la cea de-a X-a ediție. Am început cu acești copii preșcolari și vom continua cu ciclul primar, eveniment care se va desfășura la Școala Gimnazială nr. 2. Avem invitați copii de la grădinițele din Sighetu Marmației, din Petrova dar și din alte localități”, a declarat Ioan Muntean, director Clubul Copiilor Sighetu Marmației.

”Mă bucur că în fiecare an ne onorați cu prezența dumneavoastră, veniți încărcați de emoție, de bucurii cu niște copii superbi care reușesc la o vârstă așa de fragedă să facă niște lucruri spectaculoase. Am un respect deosebit pentru cadrele didactice, în special pentru educatoare pentru că lucrează cu niște copii micuți, le îndrumă pașii și așa cum este și specificul concursului nostru, îi îndrumă către datinile și obiceiurile străvechi”, a precizat Oana Țânțaș.

”Doamna director Maria Tomoiagă nu este momentan în grădiniță, însă vă transmite tuturor toate cele bune, succes copilașilor și la fel ca în fiecare an vom avea parte de lucrări minunate cu care vom organiza o expoziție frumoasă. Sărbători frumoase tuturor din partea doamnei director”, a adăugat Ileana Berci, educatoare.

În următoarele zile vor avea loc celelalte activități din cadrul festivalului ”Cum e datina străbună”, care se va desfășura în perioada 14-16 decembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.