Video | 22.000 kg de deșeuri din cauciucuri uzate oprite la graniță

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Borș împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au oprit un automarfar din Polonia. Lucrătorii vamali nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport încărcat cu 22.000 de kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Luni 8 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean polonez, în vârstă de 29 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în cauciucuri uzate de la o societate comercială din Polonia pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 22.000 kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. Având în vedere constatările efectuate, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a transportului în cauză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.