Video | Ziua Securității și Sănătății în Muncă marcată și în Maramureș

În data de 28 aprilie, în fiecare an, Organizația Internațională a Muncii sărbătorește Ziua Securității și Sănătății în Muncă pentru prevenirea la nivel mondial a prevenirii accidentelor de muncă și a bolilor profesionale. Mișcarea sindicală din lume onorează victimele acestor accidente.

Tema Zilei Securității și Sănătății în Muncă este să acționăm împreună pentru a construi o cultură pozitivă a securității și sănătății în muncă. Dialogul social va fi un barometru a securității și sănătății în muncă, în care, bineînțeles împreună cu sindicatele și cu angajații, și cu angajatorii, să prevenim accidentele în muncă”, – a spus Traian Rad-Tăut, inspectorul șef adjunct, ITM Maramureș.

În anul 2021, ITM Maramureș a avut 11 accidente de muncă în industria prelucrătoare, 14 accidente în construcții, în transport 10, au fost și două accidente mortale. Față de anul 2020, a scăzut numărul accidentelor de muncă în Maramureș.

În această zi, ITM Maramureș, a avut o întâlnire cu serviciile externe, cu patronatele și lucrători desemnați, cărora le-a fost prezentate o analiză a accidentelor de muncă în anul 2021 la nivel mondial, în România și la nivelul județului Maramureș, iar la final dr Trif a prezentat o analiză a afecțiunilor musculos-scheletice, având în vedere că în anul 2021, în Județul Maramureș au fost 22 de cazuri de boli profesionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.