Video | Vernisajul expoziției aniversare 70+ a pictorului Silvia Boar cu surprize muzicale

Expoziția personală, aniversară 70+ a Silviei Boar cuprinde o selecție de lucrări din întreaga ei activitate artistică, lucrări care reflectă peisajul maramureșean, natura, natura statică și numeroase portrete. Majoritatea lucrărilor sunt pasteluri impresionante, dar regăsim lucrări cu tehnici mixte și picturi în ulei într-o paletă de culori desăvârșită.

Vernisajul expoziției deschisă marți, 31 august 2021 la Secția de Etnografie al Muzeului Maramureșean a fost deschisă de Mirela Barz, șefa secției de muzeu. Curatorul expoziției a fost însăși fosta elevă a artistei, Raluca Iancău, pictor doctorand.

Surpriza vernisajului a fost un mini concert de vioară susținut de elevii Școlii de Muzică, Tudor Boboșan și Carla Moiș, coordonați de profesorul Gavallér Alexandru.

”Mi-am dorit de ceva timp să fac o expoziție personală aniversară, dar căutam un spațiu adecvat, nu am găsit ușor, Sighetu Marmației duce lipsă de o sală de expoziție specializată pentru artiști plastici”, – a spus Silvia Boar cu tristețe.

Expoziția este dedicată familiei și este legată de aniversarea a 125 de ani de la înființarea Școlii Băimărene de Pictură.

Silvia Boar a avut expoziții personale în Sighetu Marmației, în Baia Mare, în Vác și Gödöllő din Ungaria. A participat la numeroase tabere naționale și internaționale, a avut, și are lucrări la numeroase expoziții colective , lucrări în colecții personale în mai multe țări ale lumii.

Expoziția poate fi vizitată pană în data de 30 septembrie 2021.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.