Video | Valorile culturii maghiare locale reunite la Zilele Maghiare Maramureșene

Zilele Maghiare Maramureșene – Máramarosi Magyar Napok organizată de Asociația Media Work, ajunsă la cea de a 5-a ediție a reunit valorile culturii maghiare de pe întregul județ într-un festival de amploare desfășurat online.

La sfârșitul lunii noiembrie, comunitatea maghiară a avut parte timp de trei zile de un maraton a tradițiilor acestor meleaguri prin dansuri populare ale dansatorilor Casei Maghiare Teleki, a tinerilor din Coltău, Dămăcușeni, Arduzel, balade populare, expoziție de meșteșuguri tradiționale, muzică populară, dansuri medievale. La acest festival a fost prezentă și poezia, și concerte de muzică ușoară și instrumentală a unor tineri talentați din Seini și Lăpușel, dar a fost și o lansare de carte. Istoria locală a fost prezentă și ea cu filme documentare realizate în Berchez, Băiuț și Coștiui.

„La fel ca ȋn anii precedenți, și de data aceasta am ȋncercat să punem la dispoziția maghiarilor din Maramureş programe, care să ofere tuturor categoriilor de vârstă o experienţă comunitară profundă şi intensă, şansa la incursiuni culturale deosebite, precum şi un prilej desăvârşit de distracţie. Sper din tot sufletul că dezideratul nostru a fost atins, iar cele trei zile de festival au oferit prilej la experiențe interesante nu numai pentru vizitatori, ci și pentru formații și interpreți” – a declarat deputatul Apjok Norbert, fondatorul festivalului.


Urmăriți mai jos câteva secvențe video de la Zilele Maghiare Maramureșene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.