Video | Transplantul de cornee endotelial – o soluție modernă pentru recăpătarea acuității vizuale

Transplantul de cornee reprezintă soluția pentru mulți pacienți care nu își pot recăpăta acuitatea vizuală prin port de ochelari sau lentile de contact și alte procedee medicale și chirurgicale au fost epuizate. În ultimii ani, această procedură a putut ajuta din ce în ce mai mulți oameni, devenind un tratament disponibil și pe teritoriul țării noastre. Deși o intervenție complexă ce necesită multă iscusință, transplantul de cornee nu este dureros, iar rezultatele apar aproape imediat.

Transplantul de cornee presupune înlocuirea stratului cornean intern afectat cu un endoteliu cornean nou și sănătos. Este o intervenție nedureroasă, care se efectuează sub anestezie locală și poate dura de la câteva minute până la jumătate de oră.

În comparație cu transplantul cornean perforant perioada de recuperare este mai scurtă și acuitatea vizuală se îmbunătățește mai repede. Atunci când sunt prezente cicatricile stromale, cicatricile corneene, după diverse arsuri sau traumatisme trebuie să optăm pentru transplantul cornean perforant.

Vitreum este singura clinică oftalmologică din Nord-Vestul țării unde se poate efectua transplantul de cornee de orice complexitate.

Află mai multe despre transplantul de cornee de la doctorul chirurg oftalmolog Levai Lehar.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.