Video | Trafic rutier în condiții de iarnă

Trafic rutier în condiții de iarna. Zăpadă frământată cu grosimea de pană la 2 cm se găsește pe partea carosabila a DN18, în Pasul Gutâi. Zăpada frământată cu grosimea de pana la 1 cm este depusă pe partea carosabilă a DN18 și DN17C, la Vișeu de Sus. Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și umed. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 16 utilaje și s-au împrăștiat 41 tone de material antiderapant.

Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 28 utilaje și s-au răspândit 283 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit. Ninge în Pasul Gutâi. Precipitații mixte, lapoviță și ninsoare, la Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpus. Ploua pe DN1C și E58. Vizibilitatea în trafic este redusa de ceata, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, intre km 162 și km 173.

Vântul prezintă intensificări în zona de munte. Stratul de zăpadă măsura pana la 65 cm la Cavnic si Firiza, 63 cm în Pasul Gutâi, 50 cm la Băiuț, 39 cm în Baia Borșa, 34 cm la Târgu Lăpus, 33 cm la stația meteo Iezer, 32 cm în Poiana Borșa. 19 cm la Ocna Șugatag, 18 cm la Sighetu Marmației, 17 cm în Baia Mare. Debitele și nivelurile cursurilor de apa au fost variabile. Gheata este prezenta la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Ruscova, Vaser, Iza, Mara, Cosău, Someș, Lăpus și Cavnic. Curg sloiuri de gheata pe râul Suciu.

Vremea va fi ușor mai calda decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi în cursul zilei pe arii extinse vor cădea precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. La munte vor predomina ninsorile, pe arii restrânse cantitățile de apa vor depăși 10…15/mp și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montana înaltă va fi tare, cu viteze care vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 și 5 grade, iar cele minime intre -5 și -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.