Video | Țigări în valoare de peste un milion de lei confiscate la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au  desfăşurat în weekend două acțiuni pentru combaterea contrabandei cu țigări, în urma cărora au confiscat aproximativ 84.000 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste un milion de lei.

În 2 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei – structură a ITPF Sighetu marmației – au observat încercat să oprească un microbuz înmatriculat în Franța. Șoferul însă a ignorat semnalele și și-a continuat deplasarea. S-a pornit în urmărirea microbuzului, care, după aproximativ un kilometru, a fost găsit abandonat în curtea unui imobil din localitatea Bobeica. În mașină s-au găsit 79.990 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară și din magazine de tip duty free. Se fac cercetări.

Și polițiștii de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmației au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, în data de 1 octombrie, polițiștii de frontieră au observat pe direcția localității Rona de Sus mai mulți bărbați care transportau colete voluminoase dinspre frontiera de stat spre interiorul țării. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea grupului, efectuând somațiile legale prin voce. Însă persoanele nu s-au supus somațiilor, așa că s-au tras două focuri de avertisment. Contrabandiștii au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând prin apa râului Tisa, în Ucraina. Au lăsat în urma lor 3.999 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 46.788 lei a fost confiscată. Și în acest caz se fac cercetări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.