Video | Țigări de contrabandă trimise din Ucraina cu drona

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat în două zile 18.300 de pachete cu ţigări, în valoare de 213.800 lei, provenite din contrabandă. O cantitate de țigări a fost trecută peste frontieră, din Ucraina în România, cu ajutorul unei drone.

În 2 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au încercat să oprească un autoturism de teren fără numere de înmatriculare, care se venea dinspre frontieră. Șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în viteză, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. După aproximativ 2 km, mijlocul de transport a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost descoperite 14.710 pachete cu țigări de proveniență duty free, în valoare de 172.100 lei.

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vicovu de Sus – ITPF Sighetu Marmaţiei au sesizat un aparat de zbor de mici dimensiuni, o dronă, care a intrat din Ucraina în România, după care a făcut cale întoarsă. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

În zonă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a locului, ocazie cu care s-au găsit 1.000 de pachete cu țigări de provenienţă duty-free, în valoare de 11.700 de lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Sighetu Marmației au descoperit, abandonate, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, patru colete conținând 2.500 de pachete cu țigări, de proveniență duty-free.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.