Video | Starea epidemiologică în unitățile de învățământ din Maramureș, au sosit noi teste

La ISJ Maramureș s-au primit aproximativ un număr de 160.000 de teste pe bază de salivă. Acestea sunt distribuite preșcolarilor, elevilor și personalului din unitățile de învățământ. Testele sunt ambalate individual sau în pachete de 2 bucăți. Distribuirea lor se realizează astfel ca să fie administrate de două ori pe săptămână conform prevederilor.

La ora actuală toate unitățile de învățământ din județul Maramureș funcționează în format fizic.
Marți la ora 14:00 au fost înregistrați un număr de 579 de elevi confirmați pozitiv de către DSP Maramureș, respectiv 226 de angajați, iar 46 de grupe de preșcolari funcționează în sistem online.

Începând cu 17 ianuarie indicatorul pentru desfășurarea activității cu prezență fizică este datr de gradul de ocupare la nivelul județului a paturilor de spitale pentru îngrijirea persoanelor bolnave cu SARS-COV 2, doar când acest grad depășete 75%, atunci se trece în sistem online.

De la 1 februarie au apărut noi precizări, astfel că la apariția a trei cazuri de îmbolnăvire cu SARS COV 2 în interval de 7 zile consecutive la nivelul clasei, sau grupei de elevi se suspendă pe 5 zile cursurile cu prezență fizică. La data suspendări a 50% din totalul claselor, grupelor dintr-o unitate de învățământ, se suspendă activitatea pe întreaga unitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.