Video | Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare -50 de ani de viață, în slujba vieții
În urmă cu 50 de ani, în 11 ianuarie 1972, a avut loc inaugurarea noului spital cu 1200 de paturi din municipiul Baia Mare, ”o adevărată citadelă a ocrotirii sănătății”, cum a fost numit în cadrul manifestărilor de atunci, deschise de Dan Enăchescu, Ministrul Sănătății de la acea vreme și doctorul Constantin Opriș, directorul spitalului.
Încă de atunci, Spitalul și-a fixat cele mai înalte standarde medicale, fiind dotat, după București, cu cea mai modernă aparatură din țară. Iar dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a standardelor și serviciilor a devenit un deziderat constant, pentru care echipa spitalului, de ieri și de azi, a muncit cu devotament și dedicare. Însă, dincolo de proiecte, clădiri, aparatură, investiții și cifre, stau cei care, vreme de 50 de ani și-au pus viața, puterea și principerea în slujba maramureșenilor.
Se spune că, în medicină, ca și în dragoste, nu există ”întotdeauna” și ”niciodată”, deoarece totul este posibil. Iar atunci când medicina înseamnă, înainte de toate dragoste de oameni și de viață, imposibilul devine posibil, zi de zi, an de an, de jumătate de secol.

”Acum, în acest moment important, doresc să le mulțumesc din suflet tuturor. Această istorie de 50 de ani a Spitalului este de fapt, o pagină de viață, scrisă cu munca, sacrificiile personale și dăruirea lor.

Se spune că, la 50 de ani, nu îmbătrânești, ci devii mai bun. Îmi doresc ca, împreună cu toți colegii mei, să ne asumăm datoria de onoare de a construi un viitor pe măsura trecutului impresionant al acestui spital, având convingerea că, dacă ne iubim profesia, iubim oamenii și ne dedicăm lor, totul este posibil.

La mulți ani, tuturor angajaților Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, de ieri și de azi!
La mulți ani tuturor maramureșenilor care, prin încrederea și recunoștința lor au făcut, ca, de 50 de ani, Spitalul județean să fie ”o adevărată citadelă a ocrotirii sănătății”, – urează George Alexandru Oros, directorul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.