Video | Seria evenimentelor dedicate împlinirii a 30 de ani de activitate a Consiliului Județean Maramureș s-a încheiat cu expoziția membrilor Asociației ”Alexandru Șainelic”

Seria de evenimente organizate împlinirii a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Maramureș s-a încheia cu un eveniment reprezentativ Băii Mari, cu expoziția de artă ”Salonul de toamnă” a membrilor Asociației Artiștilor Plastici ”Alexandru Șainelic”.

Salonul Artelor de la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare a devenit neîncăpătoare, ceea ce demonstrează că băimărenii iubesc arta și sunt extrem de interesați de evenimente culturale.

Expoziția a avut ca oaspeți delegația franceză din Departamentul Cantal, veniți în Municipiul nostru pentru semnarea acordului de înfrățire cu Județul Maramureș.

Publicul a fost salutat de Mihai Tirică, președintele Asociației Artiștilor Plastici ”Alexandru Șainelic”.
Câtă dragoste și energie poate să existe în orașul nostru în direcția artelor plastice, nu degeaba Baia Mare este numit orașul pictorilor, orașul artiștilor”, a spus Mihai Tirică.

Radu Trufan, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș a prezentat oaspeții francezi.

Colaborarea Asociației cu Consiliul Județean este veche din anul 2014, de când an de an se organizează o școală de vară la Muzeul Satului unde au strâns copii talentați din tot județul, dar și copii veniți din străinătate.

Expoziția întrunește lucrările a 30 de artiști din întreg județul și cuprinde o paletă largă de lucrări: grafică, pictură, ceramică, artă textilă, sculptură în fier, sculptură în lemn.
Sculpturile în fier al artistului Stelian Blagoslov a stârnit un interes deosebit.

Asociația are o colaborare fructuoasă și cu Colegiul de Arte Baia Mare, patru eleve talentate au prezentat, spre bucuria publicului un moment artistic.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.