Video | S-au găsit țigări de contrabandă de 216.000 de lei

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat aproximativ 19.000 de pachete de ţigări de provenienţă duty free și Republica Moldova, în valoare de 216.000 de lei. Un cetățean român este cercetat pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vișeului s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, în jurul orei 5.00, un echipaj format din polițiști de frontieră a încercat oprirea în trafic pentru control, în extravilanul localității Strâmtura, a unui autoturism de teren fără numere de înmatriculare. Având în vedere faptul că șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare, s-a procedat la urmărirea acestuia. Ulterior, pe un drum forestier, autovehiculul a fost găsit abandonat, iar la o distanță de aproximativ 3 km au fost descoperite 20 de colete, învelite în folie de culoare neagră. Mașina, precum și coletele descoprite au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.500 pachete cu țigări de proveniență duty free, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Câteva ore mai târziu,  lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, în cooperare cu Postul de Poliție Comunal Moisei, au oprit în trafic, pe raza localității Moisei, un autoturismînmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 38 ani, domiciliat în județul Maramureș. Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări, s-a procedat la efectuarea unui control asupra mijlocului de transport. Astfel, în bara din față și cea din spate a autoturismului au fost descoperite mai multe pachete cu țigări. Autoturismul, în valoare de 10.000 de lei, a fost indisponibilizat, iar cantitatea de 937 pachete țigări de proveniență Republica Moldova, în valoare de 10.962 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Sursa: ITPF Sighet

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.