Video | S-a început preluarea cererilor pentru șomaj tehnic la AJOFM Maramureș

Șomajul tehnic se acordă începând din 21 ianuarie 2022, până la 31 martie. Se acordă în cazul suspendării temporare a contractelor individuale de muncă din inițiativa angajatorilor și doar ca urmare a efectelor produse de coronavirus.

Sunt două categorii de salariați, care pot beneficia de șomaj tehnic, și anume cei care au contractele suspendate pe perioada întreruperii, sau reducerii temporare a activității, ca urmare implementării măsurilor.
A doua categorie sunt cei cărora le-a fost fost suspendate contractele de muncă ca urmare a suspendării activității în urma efectuării anchetelor epidemiologice de autoritățile se sănătate publică.

Nu beneficiază de șomaj tehnic acele persoane care sunt în concediu medical. Cuantumul este de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut, care este de 4175 lei brut. Este important de precizat că șomajul tehnic este o sumă supusă impozitării.

Cererile se depun, se pot deja depune începând cu 1 februarie până în data de 25 ale lunii prin poștă electronic pe adresa maramures@anofm.gov.ro, ” – a precizat Oana Oșanu, director executiv AJPOFM Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.