Video | Reținuți pentru contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Tarna Mare – ITPF Sighetu Marmației au confisca 7.500 de pachete cu ţigări în valoare de 87.750 de lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Doi cetăţeni ucraineni au fost reţinuţi pentru contrabandă, iar în continuare se fac verificări pentru documentarea activităţilor infracţionale sub supravegherea unui procuror.

Duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Tarna Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, au observat în apropierea frontierei patru bărbați care se deplasau spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase. S-a acționat reținerea persoanelor în cauză, efectuându-se somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 21 și 24 de ani, celelalte două persoane fugind pe teritoriul ucrainean.

La faţa locului, au fost descoperite nouă colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu țigări de proveniență duty-free. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.