VIDEO | Recrutare pe raza județului Maramureș pentru rezerviști militari

 Începând cu data de 28.06.2021 Centrul Militar Județean Maramureș prin intermediul Biroului informare-recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților, băieți și fete de pe raza județului Maramureș pentru locurile de rezerviști militari.

La nivel național pe anul 2021 sunt disponibile 62 de locuri pentru maiștri militari, 108 locuri pentru subofițeri și 605 de locuri pentru soldați gradați profesioniști. Limitele de vârstă pentru maiștri militari și subofițeri este între 18-55 de ani, iar pentru soldați gradați profesioniști între 18-50 de ani.

Cea mai importantă modificare o reprezintă, mărirea indemnizației lunare de la 10% la 30% din solda de funcție la care se adaugă solda de grad. De asemenea apariția indemnizației de instalare se acordă la semnarea fiecărui contract cu o durată de minim 3 ani. Drepturile de hrană și echipamentul, asistența medicală și medicamentele sunt gratuite, de asemenea și cursurile, ” – a declarat Căpitan Pop Mihai Ovidiu, ofițer de Stat Major în cadrul Biroului informare- recrutare.

Termenul final de înscriere este 30 iulie. Care sunt etapele de parcurs pentru cei care optează să devină rezervist voluntar și în ce constă instruirea cetățenilor fără pregătire militară, urmăriți în interviul video realizat.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.