Video | Realizări, proiecte, investiții în comuna Mireșu Mare

Complexitatea unei comune cu 7 sate necesită o altfel de abordare în activitatea de zi cu zi, Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare dezvăluie că la ei în comună într-una sunt într-un șantier.

În Dănești, în zona stației s-a reușit să se introducă apa venită tocmai din Baia Mare. Lucăceștiul și Dăneștiul este pregătit pentru a primi gazul pe conductă, în 2-3 săptămâni se termină lucrările.

O parte din comuna Mireșu Mare va fi legată la canalizare cu o tehnică nouă cu un sistem inovativ, dar se finalizează canalizarea și în Remeți. În 31 iulie va avea loc sfințirea bisericii din Remeți..

În Mireșu Mare în zilele următoare se vor pune ghirlande de flori. Primăria comunei Mireșu Mare are o colaborare avansată cu OMV Petrom pentru o investiție prin care să se beneficieze de curent electric foarte prietenos cu mediul.

Ioan Mătieș, primarul comunei ne dezvăluie că în Mireșu Mare există ape geotermale ca la Techirghiol. ”Noi am investit în performanță și investim în performanță, spune primarul. La nivel de asistați sociali, în comuna cu 7 sate sunt 14 dosare, cei care beneficiază de ajutor social, chiar au nevoie de el. Centrul de legume-fructe din Mireșu Mare ar putea fi un precedent pentru alte 300 de astfel de centre. Apele termale vor putea fi utilizate la sere.

Primarul comunei dorește să introducă grădinițe cu program prelungit și școală după școală, astfel ca părinții să poată continua o activitate economică în zona Mireșu Mare. În urma recensământului se constată că locuitorii comunei nu a scăzut ci a crescut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.