Video | Proiect pilot de colectare de deșeuri reciclabile în Maramureșul Istoric

Romeo Dobocan, director executiv al ADIGIDM Maramureș, invitatul emisiunii ”Pur și simplu”, moderată de Tiberiu Sabo, a vorbit despre proiectul pilot de colectare a deșeurilor reciclabile din Maramureșul Istoric. În acest proiect s-au înscris 12 UAT-uri din zona rurală a Maramureșului Istoric.

ADIGIDM, împreună cu UAT-urile, a asigurat infrastructura de colectare pentru reciclabil, care constă în saci dați pentru fiecare gospodărie, împărțiți de autoritatea locală sau operator. Jumătate din costuri au fost suportate de ADIGDM Maramureș, iar cealaltă jumătate de UAT-uri.
Pe lângă aceste costuri, au fost tipărite programele de colectare pentru următoarele 10 luni împreună cu alte materiale informative.

Deșeurile reciclabile vor fi ridicate din poartă în poartă, ceea ce până acum se aduna în igluuri amplasate în localitate.

Reciclabilele adunate se vor cântări, iar pentru aceste cantități primăriile vor încasa bani, ceea ce înseamnă tot ce a cheltuit primăria respectivă cu colectare, transport și sortarea deșeului reciclabil. În consecință UAT-urile au un interes să colecteze selectiv.

” Cele 12 UAT-uri, sper să fie un exemplu pentru celelalte UAT-uri, care au avut reținere”, spune Romeo Dobocan.

Se poate face colectare de deșeuri din poartă în poartă, cu efecte financiare benefice pentru UAT-uri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.