Video | Problemele de asistență socială discutate la Consiliul Național al Federației FNS Pro Asist la Baia Mare

Consiliul Național al Federației FNS Pro Asist, federație reprezentativă la nivelul național de asistență socială și protecția copilului, timp de trei zile s-au adunat în Baia Mare împreună cu sectorul de asistență socială să discute problemele legate de asistența socială, problemele cu care se confruntă în fiecare județ cu asistenții maternali, cu asistenții personali, centre de plasament, centrele de adulți și tot ce reprezintă acest sistem.
Aceste întâlniri au loc de două ori pe an. Sunt foarte multe probleme cu care se confruntă angajații din sistemul de asistență socială, cum ar fi cele de salarizare, iar în ultima perioadă costul energiei creează probleme din ce în ce mai mari și pentru copii și pentru angajați, Dar Maramureș fiind un județ cu potențial economic și financiar mai redus, sunt probleme mai mari în ceea ce privește plata acestora.

Anca Minodora Costin-Hendea, secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a promis că toate informațiile primite la Consiliul Național al Federației FNS Pro Asist va transmite doamnei ministru și va face toate diligențele, ca toate punctele de vedere să fie ascultate.

Eu cred că din moment ce toți participă la un dialog, stabilesc corect raporturile, așteptările, felul în care se așteaptă unii să relaționeze ei înșiși și ceilalți, cred că doar atunci putem câștiga unii altora încrederea și putem cu adevărat să construim, altfel toate sloganuri,” a spus Anca Costin-Hendea.

Am discutat lucruri foarte importante din asistența socială, care din acest moment este și într-o situație grea, având în vedere că urmează o iarnă, s-a discutat foarte mult despre situația asistenților maternali,” a spus Florin Hossu, președintele Cartel Alfa filiala Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.