VIDEO | Perspective pentru o clinică oncologică și de cercetare a cancerului

Un monument istoric construit în anul 1834 cu destinație Casino Baia Mare se dorește să fie transformat într-o Clinică oncologică și de cercetare a cancerului. Situat în zona istorică a municipiului Baia Mare, în proximitatea Turnuluilui Ștefan, cu deschidere la două străzi și la o viitoare parcare de 300 de  locuri, proiect al Consiliul Local, acest monument istoric de categorie B și-a găsit, ȋn sfârșit, destinația și utilitatea publică.  Proprietatea ce aparține Angelei Crǎciun va găzdui aceastǎ clinicǎ de utilitate publicǎ și va avea impact regional în 4 județe din partea de nord a țării (Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj) totalizând circa 1.335.290 de locuitori plus populația din sudul Ucrainei.

Incidența cancerului ȋn aceastǎ zonă este semnificativă, doar în județul Maramureș fiind luate în evidențǎ peste 12.500 de cazuri de bolnavi de cancer.

”Sunt foarte fericit să fiu alături de voi. Sunt pentru a doua oară în România și în Baia Mare pentru prima dată. Este un proiect foarte interesant și mă bucur foarte tare că pot să fac parte din el. Există mult potențial pentru investiție, din punctul meu de vedere și sunt foarte recunoscător că pot să fac parte dintr-un proiect care poate avea un impact real asupra vieților oamenilor”, a spus un partener al proiectului, din Frankfurt.

Clădirea a fost construită în 1834 și a avut succesiv mai multe destinații: cazinou, bibliotecă, tribunal. Clinici de specialitate din București, Iași și altele regionale, respectiv locale din țară și-au exprimat deja interesul pentru a colabora în acest proiect de impact în sănătate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.