Video | Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” 2022

„Tinerii dezbat” este o olimpiadă naţională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de gândire critică și de comunicare rațională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.
Olimpiada ”Tinerii dezbat” se desfășoară începând cu anul 2020 și se adresează tinerilor de liceu.

Ca mod de organizare, sunt meciuri între două echipe, una care are calitatea de echipă afirmatoare, și alta, care are calitatea de echipă negatoare.

Se evaluează nu numai conținutul, ci și inclusiv atitudinea pe care o au elevii, tonul pe care-l folosesc, articulația, aspecte care vin în sprijinul elevilor.
S-au primit moțiunile, sunt 5 teme propuse, din care se vor selecta două pentru etapa națională, care va avea loc în luna iulie, iar celelalte rămân spre dezbatere la etapa județeană, care va avea loc în prima parte a lunii iunie.

Elevii maramureșeni sunt așteptați să se înscrie la această olimpiadă pentru că le va oferi oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.