Video | Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș la 45 de ani de la de la prima expoziție

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș marchează 45 de ani de la inaugurarea primei expoziții prin expoziția ”Ethno Anniversarium 45”. Vernisajul expoziției a avut loc joi, 20 iulie în prezența gazdelor Monica Mare, directorul muzeului și Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș respectiv etnologul Janeta Ciocan, din partea Primăriei Baia Mare Vida Noémi, administratorul Municipiului Baia Mare iar din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, consilierul eparhial Virgil Jicăreanu.

Expoziția prezintă o parte din patrimoniul muzeului care cuprinde ceramică, lemn, textile, obiecte de cult, dar și exponate din patrimoniul internațional și evidențiază prin fotografii secvențe de la evenimentele desfășurate în muzeu, în perioada 1978-2023.

Vida Noémi, a transmis mesajul primarului Cătălin Cherecheș și a înmânat o diplomă aniversară. Janeta Ciocan și-a amintit de cei 52 de ani petrecuți în instituție, i-a aminti acei colegi, care nu mai sunt printre noi, despre primul moment când a pășit pe treptele muzeului.
Ionel Bogdan, a vorbit despre proiectele de reabilitare a clădirii pavilionare, dar și despre proiectele în ceea ce privește Muzeul Satului, a înmânat o diplomă din partea Consiliului Județean Maramureș directoarei muzeului și unul pentru întreg colectivul muzeului și pentru toți cei care au depus muncă în slujba muzeului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.