Video | Moment istoric la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare, vernisajul expoziției „40 de ani de la meciul meciurilor: F.C. Baia Mare vs. Real Madrid”

Au trecut 40 de ani, de la istoricul meci pe 15 septembrie 1982, când FC Baia Mare a obținut acasă o remiză de prestigiu cu Real Madrid, 0-0, în turul 1 al Cupei Cupelor, după o evoluție extraordinară pe teren.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Maramureș a organizat joi, 15 septembrie vernisajul expoziției „40 de ani de la meciul meciurilor: F.C. Baia Mare vs. Real Madrid” .

În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea volumului “Asteroidul F.C. Baia Mare și galaxia Real Madrid”, autor Ioan Botiș, căruia îi mulțumesc pentru că a așternut în cuvinte povestea meciului istoric de la Baia Mare, care astfel va dăinui în timp”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

La eveniment au fost prezenți Marin Sabou, căpitanul echipei F.C. Baia Mare în dubla manșă disputată împotriva celor de la Real Madrid, Viorel Buzgău, Imre Szepi, Gheorghe Tulba, Ioan Hotico, componenți ai F.C.-ului de acum 40 de ani, și Gheorghe Deac, membru de bază al echipei F.C. Baia Mare în perioada în care echipa era antrenată de Viorel Mateianu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.