Video | Mesaje de final de an: Dragoș Năcuță, inspector șef ITM Maramureș

”Cu ocazia sărbătorilor ocazionate de Nașterea Domnului, toate sărbătorile din acest sfârșit de an, le doresc tuturor maramureșenilor, tuturor românilor de fapt, sărbători liniștite! Să aibă bucurie, să poată să spună, să se orienteze către un moment de liniște în familie și poate alături de prieteni.

Eu cred că este un moment pe care trebuie să-l dedicăm, așa cum zice Mircea Eliade, timpului sacru, nu timpului profan.

Sigur acest moment este bun și pentru afaceri, și pentru profit, este nevoie de mâncare și cozonaci, și de lucruri de care bucurăm cu ocazia acestor sărbători, dar cred că este nevoie de un timp și de reflexie, de bucurie, de liniște, de pace, pentru că aceste momente ne alimentează ca în perioada următoare să putem să ne concentrăm pe activitățile noastre, pe viață efectiv.

Aceste momente sunt speciale, noi maramureșenii și toți cetățenii, toți românii sunt creștini și se bucură de acest moment, trăiesc cu colindele, cu liturghiile.

Eu le doresc, deși știu că în acest an vor avea mai puține zile de sărbătoare, pentru că Crăciunul și Revelionul sunt în weekend, le doresc să se organizeze atât de bine, încât să poată să se bucure, chiar dacă pentru un scurt timp de sărbători.
Așa cum atleții au nevoie de o recuperare înainte de a începe drumul spre o nouă competiție, așa și oamenii, salariații, chiar și patronii au nevoie de acest moment, care teoretic ne duce gândul la virtuți, la fapte bune, la odihnă, la bucurie, la a avea grijă de cei dragi, de cei care sunt mai puțini norocoși.
Ne gândim cu această ocazie și la cei care muncesc în continuu, la sectoarele economice cu foc continuu, energie, sănătate, transport, chiar alimentație, chiar și domeniul mediului și le transmit gândurile de bine și tot gândul nostru bun pentru că ei știu că nu au parte de același momente, de același timp de respiro ca și ceilalți.
Doresc din punctul meu de vedere sărbători fericite fericite, pace, bucurie, liniște. Sărbătoarea Nașterii Domnului să vă aducă numai gânduri bune și fericite și bucurie și până de Bobotează să aveți cel puțin pace sufletească” – transmite Dragoș Năcuță, inspector șef ITM Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.