Video | Manifest artistic pentru pace și amplasarea stâlpului păcii de Ziua Mondială a Păcii

De Ziua Mondială a Păcii, Fundația ”Copii pentru copii – Copii pentru pace” a organizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș a organizat un manifest artistic pentru pace și a amplasat stâlpul păcii.

Miercuri, 20 septembrie, în holul Palatului Administrativ din Baia Mare a fost vernisată expoziția de artă plastică ”Să fie pace pe pământ” într-un cadru festiv, deschisă de către Rodica Pop, președintele Fundației ”Copii pentru copii – Copii pentru pace”.
Elevii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga” din Baia Mare și Școala Gimnazială din Cernești au transmis mesaje de pace și au prezentat un program artistic memorabil.

Expoziția cuprinde lucrările elevilor din școlile și liceele din județul Maramureș, precum și a artiștilor plastici consacrați, a pictorului Alexandru Zana din București, a sculptorilor Bebu Dura și paul Covaci din Baia Mare, a studenților anului I master de la Universitatea de Nord Baia Mare,: Joldos Janina, Mureșan Gheorghe, Mihai Ioan, Giesswein Maria, Mureșan Mirela, Toader Iulia Cornelia, Cormos Daniel și Kadarioana Olandra.

Joi, 21 septembrie, într-un cadru deosebit din curtea Liceului Internațional Baia Mare, a fost amplasată ”Stâlpul păcii”, unde elevii liceului au transmis mesaje pline de emoție, au recitat poezii și cântece.
Înainte de inaugurarea Stâlpului păcii, au fost lansate zeci de porumbei, mesagerii păcii.
Stâlpul conține mesajul ”Să fie pace pe pământ” în opt limbi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.