VIDEO: Lansarea cărții „Contele de Chanteleine. Un episod din Revoluția franceză” de Daniela Sitar-Tăut

De Ziua Internațională a Francofoniei, miercuri, 20 martie, Editura Actaeon Books Baia Mare, Association Roumaine des Professeurs Francophones în colaborare cu Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Revista de Cultură Nord Literar, Uniunea Scriitorilor din România – Reprezentanța Maramureș, , Casa Corpului Didactic Maramureș și Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” a organizat lansarea cărții „Contele de Chanteleine. Un episod din Revoluția franceză”, apărută la editura Actaeon Books, Baia Mare, 2024 în primă traducere în limba română după romanul lui Jules Verne realizată de Daniela Sitar-Tăut, membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Prezentarea de carte a fost moderată de Dana Buzura-Gagniuc, manager al revistei de cultură ”Nord Literar” și va fi prezentată de prof Nicolae Weisz, traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din România, prof. Rodica Mone, președintele Asociației Profesorilor Francofoni din România, filiala Maramureș și Gheorghe Pârja, poet, jurnalist, redactor șef al revistei de cultură ”Nord Literar”. Eleve de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” au citit câteva fragmente din carte.

Lansarea de carte a fost însoțită de expoziția de desene ale elevilor Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” inspirate din Les Voyages Extraordinaire.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.