Video | Jandarmii montani maramureșeni la datorie pe pârtiile de schi

Jandarmii montani maramureșeni au fost prezenți și în acest sfârșit de săptămână pe pârtiile de schi pentru sprijinul iubitorilor sportului de iarnă.

Ca și turiști ne bucurăm de sprijinul Jandarmeriei Maramureș. Am avut și eu solicitare de sprijin către dânșii și am rămas surprins de profesionalismul lor”, – spune un turist.

Pentru evitarea situațiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă turiștilor să țină cont de următoarele:
– să se informeze prin consultarea prognozei meteo, a itinerariilor, a condițiilor climatice locale, alte detalii specifice zonei înainte de a pleca în zona montană;
– să aibă autovehicule de teren, echipate corespunzător pentru condiții de iarnă;
– să folosească drumurile deschise circulației;
– să manifeste răbdare, să respecte indicațiile forţelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniștea, turiştii sunt rugați să solicite sprijin prin sistemul unic de urgență 112 sau direct la structurile de ordine din zonă;
– să aleagă traseele montane sau pârtiile de schi, în funcție de pregătirea fizică, tehnică și psihică;
– în caz de accident, să anunțe Jandarmeria Montană prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat , câte persoane au nevoie de ajutor si locul unde sunt cei aflati în dificultate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.