Colectarea corectă, selectivă a deșeurilor implică o atitudine civică din partea noastră, a tuturor, problema deșeurilor nu este numai a primăriei, a operatorului de colectare sau ADIGIDM, ci și a noastră. Categoriile diferite de deșeuri sunt colectate de operatori diferiți și ceea ce este mai important acestea sunt depozitate în locuri diferite.
Dacă gunoiul menajer este colectat de Drusal, gunoiul verde rezultat din curățarea grădinii din fața casei, sau a blocului este obligația SPAU, deșeurile voluminoase ajung și ele la un alt loc de depozitare, iar de deșeurile din construcții se ocupă mai multe firme, și trebuie să înțelegem că deșeurile electronice și electrocasnice au în construcția lor componente dăunătoare, care nu au ce căuta printre gunoiul menajer.
Se organizează periodic campanii de colectare gratuite, atât a deșeurilor voluminoase, cât și a celor electronice sau electrocasnice, dar în orice moment la nevoie, se ridică acele deșeuri, care nu au ce căuta în tomberoanele cu gunoiul menajer, sau așezate pe platforma de lângă aceste tomberoane, unele contra cost, altele gratuit.
Despre ce avem voie, ce nu avem voie să aruncăm împreună cu gunoiul menajer, care sunt campaniile de colectare și când se desfășoară acestea, la cine trebuie să apelăm, atunci când avem deșeuri rezultate din construcții, după schimbarea mobilierului, sau pur și simplu avem un covor de aruncat, ne răspunde Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș în emisiunea ”Pur și simplu” realizată de Tiberiu Sabo.
Lasa un raspuns