Video | Inițiative USR pentru dezvoltarea sportului, producerea de energie regenerabilă la Aeroport și colectarea selectivă a deșeurilor

Vineri, 17 martie a avut loc o conferință de presă la sediul USR Maramureș unde s-au atins trei subiecte privind dezvoltarea sportului, economisirea resurselor publice și colectarea selectivă.

Pornind de la situația Clubului Minaur Baia Mare, deputatul USR, Cristian Brian a inițiat în această săptămână două proiecte legislative privind sportul românesc. Prima inițiativă se referă la modificarea Legii Sportului pentru transparentizarea activității cluburilor prin publicarea anual sau la nivel de trimestru sursele financiare, bugetul execuție bugetară, precum și salariile jucătorilor, respectiv obligativitatea cluburilor, ca o dată la trimestru să prezinte autorității finanțatoare raportul de activitate.
Cealaltă inițiativă legislativă se referă la Legea Insolvenței privind protecția sportivilor aducând contractele lor cu cluburile la nivelul contractelor de muncă. În cazul falimentului sau insolvenței unui club sportiv, ordinea plăților să se facă cu prioritate sportivilor.

Consilierul județean USR Sorin Ilieș a depus un amendament pentru bugetul pe 2023 pentru alimentarea Aeroportului Internațional Maramureș din resurse de energie regenerabilă prin construirea unui parc fotovoltaic realizat din fonduri europene. Amendamentul a fost aprobat de Consiliul Județean Maramureș.

Consilierul local USR, Horia Buhan a prezentat proiectul educațional „Selectarea deșeurilor începe din școala ta!” de care ar putea beneficia în jur de 30 de unități de învățământ din Baia Mare. Cu un impact bugetar destul de mic s-ar putea asigura infrastructura pentru colectarea selectivă în școli cu impact asupra întregii comunități.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.