Video | În Maramureș 25% dintre șomeri sunt tineri cu vârsta sub 25 de ani

Rata șomajului în luna septembrie a avut o valoare de 1,67% în ușoară creștere față de luna august.
Rata șomajului în anul 2022 a avut o scădere ușoară începând cu luna ianuarie, ușoare creșteri au fost în lunile august și septembrie, fiind determinată de înregistrarea absolvenților de învățământ, dar și de o categorie a șomerilor neindemnizați, care nu și-au găsit un loc de muncă după ce a expirat indemnizația de șomaj rămânând în continuare în evidența șomerilor.

Numărul șomerilor este de 3414, din care cea mai mare pondere o dețin șomerii neindemnizați în număr de 2270 cu o pondere de 68%, șomerii indemnizați sunt în număr de 1404, ponderea din totalul șomerilor este de 32%. Din categoria șomerilor indemnizați fac parte și absolvenții de învățământ superior, care sunt aproximativ 300 de tineri.

Pe tipuri de vârstă, topul este deținut de șomerii tineri sub 25 de ani în număr de 704, ponderea fiind de 23%, urmat de altă grupă vulnerabilă, șomerii cu vârsta între 40-49 de ani. O altă grupă vulnerabilă sunt cei peste 55 de ani, care sunt în jur de 500 de persoane înregistrate.

Cea mai mare pondere o reprezintă șomerii fără studii, cu studii primare, cu studii gimnaziale, urmate de cei cu studii profesionale și cei cu studii liceale, cei cu studii superioare sunt în procent de 6%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.