Video | În Baia Mare s-a deschis Greenys – Bistro vegetarian și vegan

Asociația Suflete Verzi din Baia Mare a deschis ieri, 25 noiembrie, Greenys – Bistro vegetarian și vegan, o premieră în Baia Mare, pe strada Teatrului nr. 2, în spatele vechiului cinematograf Minerul. Un local cu mâncare sănătoasă și fără carne.

Greenys are la bază o economie socială de inserție care are o misiune socială și sustenabilă. Cine îi trece pragul poate să doneze din preparatele din meniu persoanelor defavorizate. Profitul asociației este redirecționat 90% către ajutorarea grupurilor vulnerabile, iar 30% din angajați provin din aceste grupuri vulnerabile. Greenys susține producătorii locali, folosind în principal produse locale și din țară, cu mici excepții.

În meniu se regăsesc burgeri,, supe creme, diverse paste, prăjituri, plăcinte, mixuri de băuturi, ceaiuri, siropuri, bere artizanală, dar și vinuri.

Greenys promovează trăirea în armonie cu mediul înconjurător, vor organiza evenimente și ateliere despre traiul sustenabil.

Cei care vor veni la Greenys cu bicicleta vor avea o reducere de 10% din preț. Bistroul este deschis de luni până vineri între orele 12:0020:00. Mai multe detalii puteți afla în interviul realizat cu Andrea Cadar, președinte Asociația Suflete Verzi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.