Video | În acțiunile de control ale ITM Maramureș au fost depistate 72 de neconformități

Toate activitățile de control ale ITM Maramureș se desfășoară în baza unui program cadru aprobat de Inspecția Muncii pentru fiecare inspectorat în parte și de specificul zonal al județului.

Au fost verificați în perioada 18-24 martie, un număr de 45 de agenți economici, 27 de agenți economici în domeniul relațiilor de muncă și 18 în domeniul sănătății și securității în muncă.
Au fost depistate 72 de neconformități, dintre acestea 50 au fost depistate în domeniul relațiilor de muncă și 22 de neconformități în domeniul sănătății și securității în muncă.

Printre aceste neconformități s-a constatat lipsa sau copia contractelor individuale de muncă, neevidențierea orelor de muncă ale salariaților, respectiv ora de intrare și ora de ieșire, iar în cadrul sănătății și securității în muncă, lipsa echipamentului de protecție, au fost cazuri unde aceste echipamente de protecție există, dar lucrătorii nu îl poartă, lipsa instruirii corespunzătoare locului de muncă.

Au fost aplicate un număr de 30 de sancțiuni contravenționale, din care 23 de avertismente și 7 amenzi contravenționale, 4 amenzi în domeniul relațiilor de muncă, 3 în domeniul sănătății și securității în muncă. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la suma de 28800 lei, 6800 în domeniul relațiilor de muncă și 15000 lei în domeniul sănătății și securității în muncă.

Aceste acțiuni de control ale ITM Maramureș vor continua, vor avea loc și controale tematice pe anumite domenii de activitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.