Video | Hramul bisericii romano-catolic Sfânta Treime, sărbătoarea orașului

În încheierea Zilelor Sfântul Ștefan, duminică 22 august a avut loc liturghia de hram a bisericii romano-catolic Sfânta Treime în Țințirim, liturghia de argint al părintelui Zsolt Hozdik. La eveniment au fost prezenți în jur de 1000 de enoriași, preoții aproape tuturor cultelor precum și oficialități,  personalități marcante a orașului, inclusiv primarul orașului Cătălin Cherecheș.

”Credința creștină este cea mai mare moștenire culturală, pe care trebuie, nu numai să o prețuim, dar să o și trăim. Cred că unitatea, rugăciunea în comun, nu este doar o sursă de putere ce ne aduce și mai aproape de Dumnezeu, și ne apropie mult mai mult, unii pe alții” , – a spus Szmutku Robert, părintele bisericii Sfânta Treime.

Cătălin Cherecheș a adresat câteva cuvinte enoriașilor, după care a înmânat o diplomă de recunoștință părintelui Zsolt Hozdik cu prețuire pentru dăruirea, iubirea și rugăciunile înălțate lui Dumnezeu, pentru binecuvântarea comunității băimărene în cei 25 de ani, de când se află în slujba divinității și a enoriașilor.
”Este o sărbătoare a orașului, nu este doar o sărbătoare a bisericii, nu este o sărbătoare doar a unei părți a comunității, și mă bucur să fim împreună, și mă bucur să avem musafiri pe care-i îndrăgim, și care ne îndrăgesc, și care vin cu drag la noi în Baia Mare., ”- a spus primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.
El a adus și critici bisericii ortodoxe – ” ortodocșii trebuie să fie prezenți aici, și să onoreze orașul și fiecare biserică a municipiului și nu numai cel ortodox,” – a spus primarul orașului.

La finalul liturghiei de hram, părintele Zsolt Hozdik a binecuvântat enoriașii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.